torsdag 2 september 2010

-

nu är det september. nästa månad blir jag mamma. känns helt overkligt, och ännu mer när man lägger fram det på det viset. bebisen är beräknad att komma i slutet av oktober, men enligt läkaren på specialistmödravården är dom öppna för att sätta igång det hela tidigare, mest för att skona mig och min kropp. inte mig emot. så, i början eller mitten av nästa månad kanske han är här. oh jebus. hela september månad lär gå åt att måla och fixas här inne. inte alltför mycket som måste införskaffas till bebisen heller, spjälsäng och bilbarnstol är det enda "stora" som är kvar. sen är det sånt där smått vi kommer glömma bort och komma på med tiden om jag känner oss rätt. som nappar, febertermometer, sängkläder... blöjhink. och tusen saker till. som sagt, jag tror vi kommer att komma på en massor som vi behöver när han väl är här. det är så svårt att veta innan.

jag har börjat sova oroligt. jag vaknar många gånger varje natt, med värk lite här och där och måste vända mig, vilket inte är det lättaste längre. det har blivit en hel procedur att vända sig från sidan till rygg och tvärtom. benen känns bortdomnade, ryggen är stel, jag måste "hålla i" magen för annars känns det som den ska flyga all världens väg. jag stönar, ojar och ajar mig och råkar såklart väcka christoffer varje gång. kanske är bra dock, jag har en känsla av att vi kommer få avbrutna nätter och dålig sömn i många år framöver.

sen har försäkringskassan äntligen beslutat att jag får vara sjukskriven. bra kan det tyckas, bortsett från att dom har beslutat att jag får vara sjukskriven UTAN inkomst. fint att dom är humana. sen ringde jag om nya papper för ungefär en månad sedan som dom skulle "skicka direkt", men jag har inte sett röken av dom. idag tar jag upp striden igen, lär väl hamna på plats fyrahundrafemtio i kön igen. sånt är också fascinerande, att dom kan vara hur sena som helst utan konsekvenser men gud förbjude att DU skickar in ett papper en timme för sent. jag blir så less.

3 kommentarer:

  1. Kämpa på! PS. Kläm inte ut ungen på min födelsedag..

    SvaraRadera
  2. haha, jag aka försöka låta bli!

    SvaraRadera
  3. Å nästa månad blir jag moster :) Nä, håller med sussi, ge honom en egen födelsedag, julia var ju nära att sno din. Puss!

    SvaraRadera