tisdag 24 augusti 2010

'cause it takes a fool to remain sane

mår verkligen helt pyton. som att jag har feber fast ändå inte. trött i huvudet, ont i kroppen, varm fast kall. vill bara gräva ner mig i sängen igen och ska nog göra det alldeles snart. blä! jag är trött på att någonting alltid är fel. hade egentligen en tid hos mödravårdcentralen och torun idag men det fick vi boka om, jag är snurrig i mitt vanliga tillstånd ändå. annars är det mycket sjukhus framöver, jisses. jag är glad att dom äntligen tar tag i mig och min hälsa men trött, det blir man ju. näst-nästa vecka ska jag till en kurator, en arbetsterapeut, en sjukgymnast och en läkare på specialistmödravården. mycket på en gång. men lika bra är det, skönt att det är i rullning.

jag mår bra ändå, trots allt. jag läste om symptom för järnbrist igår och tappade hakan i golvet för att det var alltför mycket som stämde in. att jag knappt kan andas, att huden är mer grå än hudfärgad, ihåliga ögon, trött så in i norden och dessutom ledsen. jag har kännt mig så otroligt ledsen och låg på senaste tiden och jag brukar sällan må så, men tydligen är det ett vanligt symptom vid just järnbrist. blev nästan lättad över det, har trott att jag är på väg att bli knäpp. har inte tid att vara ledsen nu, det känns fel att vara ledsen med ett litet liv i magen. det är annat när det bara handlar om en själv, men jag får för mig att allt som påverkar mig påverkar mitt barn. och då känns det inte bra. så igår klämde jag i mig åtminstone en halv järnkapsel, nerblandad i blåbärssoppa. normala tarmfunktioner kommer nog att upphöra inom kort men det får vara så, jag vill må bra nu. fysiskt och psykiskt. kunna njuta av den här sista tiden på något vis, även om den lär bli väldigt tuff.

två bra saker, dock:

- det är underbart väder idag, regn och regn. det bästa jag vet. helst vill jag heta george, 85år, gammal avdankad sjöman, sitta i en gungstol och röka pipa medan regnet slår mot fönsterrutorna. nu funkar det inte så, istället heter jag madeleine, 20år, sjukskriven och inte så häftig, men ska iallafall stå i fönstret och sniffa på blöta asfalten. det funkar bra det med faktiskt.

- christoffer hittade ett kuvert med 1500:- igår från min födelsedag, nerknölad i en papperspåse. sånt är fantastiskt när kontot gapar tomt. gud, finns du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar